Ar klasiskajiem kotletēm ir grūti pārsteigt. Tāpēc ir vērts pievērst uzmanību oriģinālām receptēm.
Pufīgas un aromātiskas kotletes iegūst ne tikai no gaļas, bet arī no dārzeņiem.
Tajā pašā laikā šādu ēdienu var saukt par diētiskāku un veselīgāku. Tas lieliski sader arī ar dažādām mērcēm.
Lai pagatavotu 4-6 porcijas, būs nepieciešams:
1 kg ziedkāposti
200 g siers
3 olas
130 g milti
100 g rīvmaizes
Sāls, pipari un garšaugi – pēc garšas.
Lasi vēl: Kad ir labākais laiks, lai iegādātos mājdzīvnieku bērnam: ir atklāts precīzs vecums
Kā pagatavot ziedkāpostu kotletes
Dārzeņi rūpīgi jānomazgā un jāsadala ziedos. Pēc tam kāpostus izspiež caur gaļas mašīnā.
Iegūto masu vispirms nedaudz izspiež, lai atbrīvotos no liekā šķidruma un pēc tam sajauc ar olām, rīvētu sieru, rīvmaizi un garšvielām.
Izstrādājums labi jāsajauc un jāveido kotletes.
Pēc tam kotletes jāapviļā miltos un jācep uz iepriekš uzkarsētas pannas ar eļļu.
Patiesi gards ēdiens!